ERA-MIN3 (Sürdürülebilir Kalkınma ve Döngüsel Ekonomi İçin Hammadeler ) Projesi

ERA-MIN3 (Sürdürülebilir Kalkınma ve Döngüsel Ekonomi İçin Hammadeler ) Projesi

Değerli Öğrencilerimiz,

ERA-MIN3 (Sürdürülebilir Kalkınma ve Döngüsel Ekonomi İçin Hammadeler ) projesi, endüstriyel rekabet edilebilirliği güçlendirmeyi ve döngüsel ekonomiye geçmek için Avrupa’da “ham maddelerle” ilgili Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlamayı amaçlayan ve Ufuk2020 Programı alt alanlarından “İklim Değişikliği, Çevre, Kaynak Verimliliği ve Ham Maddeler Alanı” kapsamında desteklenmekte olan bir ERA-Net Cofund projesidir. ERA-MIN3 projesi kapsamında 2021 yılı çağrısı başvuruya açılmıştır.

ERA-MIN3 projesi kapsamında açılan 2021 çağrısının konusu yakıt ve gıda hammadeleri hariç olmak üzere, metalik mineraller, inşaat malzemeleri ve endüstriyel minerallere yönelik ihtiyaç odaklı araştırmalardır. Çağrı aşağıdaki 5 ana konu başlığınındaki araştırmaları kapsamaktadır:

1. Arama ve çıkarma faaliyetlerinden ham maddelerin temini (birincil kaynaklar)
2. Döngüsel dizayn
3. İşleme, üretim ve yeniden imalat
4. Kullanım ömrü sona eren ürünlerin geri kazanımı (ikincil kaynaklar)
5. Ortak kesişen alanlar

Detaylı bilgi için tıklayınız.