Moda ve Yapay Zeka etkinliği düzenlendi

Moda ve Yapay Zeka etkinliği düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı tarafından haftalık gerçekleştirilen COFFEE TALKS kapsamında “ MODA VE YAPAY ZEKA “ konulu etkinlik gerçekleştirildi.

21.02.2024 tarihinde İGÜ J Blok 17. Kat  Öğrenci Merkezi’nde 13:00-14:30 saatlerinde gerçekleştirilen etkinlikte İstanbul Gelişim Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı Program Başkanı Öğr. Gör. Sultan ÇETİNKAYA Hocamız Moda ve Yapay Zeka’ dan bahsetti. Yapay Zeka teknolojisi ile birlikte Moda sektöründe değişen satış stratejilerine (Chatbot, Akıllı Ayna, Sanal Giyim Prova Odaları, Sanal Gerçeklik Showroomları), yapay zekayla yapılan moda tasarım uygulamalarına, toplumda bu teknolojinin yarattığı tartışma konularına ve nihai olarak teknolojiyi yöneten insanlara ihtiyaç olduğuna dair kıymetli bilgiler aktardı. Değerli Hocamız, yapay zekayla yapılan moda tasarım uygulama örneklerini göstererek katılımcılara nasıl uygulama yapabileceklerini anlattı. Etkinlik katılım gösteren sevgili öğrencilerimizin telefonlarında örnek uygulamalardan birini indirerek deneyimlemesi ve yapay zeka teknolojisini kullanarak  yaptıkları moda tasarım uygulamalarıyla son buldu. Etkinliğe katkıda bulunan Öğr. Gör. Sultan ÇETİNKAYA Hocamıza ve katılım gösteren sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.