COFFE TALKS

COFFE TALKS

Hava araçları ilk üretildikleri zamanki halleriyle şimdiki halleri arasında büyük farklar mevcuttur. Günümüzdeki hava araçları çeşitli gruplara ayrılmış olup aerodinamik açıdan uygun tasarımlarla şekillendirilmiştir.

Hava araçları ilk ortaya çıkışından sonra askeri havacılıkta kullanılmıştır. Bu hava araçları ilkel bir yapıya sahip olup uzun süreler havada kalamıyordu. Teknolojinin gelişmesiyle daha güçlü ve verimli motorlar üretilmiştir. Üretilen motorlar tork kuvveti olarak daha yüksek torklara çıkabiliyordu. Bu sayede hava araçları daha yüksek irtifalara çıkabiliyor, daha uzun süre havada kalabiliyor ve daha yüksek hızlarda hareket edebiliyordu. Yolcu taşıma, askeri, ulaşım, eğlence gibi farklı kategorilerde de hizmet vermeye başlamıştı.

Günümüzde ise hava araçları insanlı ve insansız olarak iki gruba ayrılmıştır. İnsansız hava araçları hobi amaçları eğlence için olanları olduğu kadar yüksek askeri savunmalar ve taarruzlar içinde kullanılmaktadır. Bu insansız hava araçları yenilenebilir enerji kullanmaya önem vermek ve daha verimli motor güçlerine çıkabildiği için elektrik enerjiyle desteklenmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle bir gün hava araçlarının tamamında yenilenebilir enerjili motorlar görebiliriz.